Belangrijke informatie

Afwerking en garantie

Belangrijk!
De aflaklaag (laatste afwerklaag verf) die u of uw schilder aanbrengt, heeft samen met de plek van het houten element, een grote invloed op het krimpen en uitzetten van het hout. Bevindt het houten element zich een groot deel van de dag in de zon, dan is het van groots belang dat u het element met een lichte kleur aflakt. Hoe donkerder de aflaklaag, hoe hoger de temperatuurverschillen zullen zijn tussen binnen en buiten. Het hout zal hierop reageren, met als gevolg dat uw ramen of deuren kunnen gaan klemmen of dat er meer speling ontstaat in de hang -en sluitnaden.

Jebo Timmerwerken geeft geen garantie op productvervorming als gevolg van afwerking of andere modificatie waardoor temperatuurverschillen en/of verkeerde vochtregulering het houten element ongewenst hebben kunnen beïnvloeden.

Onbehandeld hout reageert van nature dynamisch op vocht en temperatuur. Om de vormvastheid van onze kozijnen, ramen en deuren stabiel te houden, houden wij het vochtgehalte in het hout als mede de luchtvochtigheid rondom het hout tijdens de productie op gestelde normen. Na fabricage krijgen al onze producten standaard een dubbele witte grondverflaag (RAL 9010 - Wijzonol) van samen minimaal 80mu dikte. Deze grondlaag zorgt ervoor dat het houten element tijdens het transport en de montage beschermd is tegen invloeden van buiten af. Daarnaast zorgt deze grondlaag ervoor dat het vochtgehalte in het hout goed reguleerd, en dat het houten element minder reageert op temperatuurverschillen.

Onderhoud van houten gevelelementen

De Nederlandse Bond van Timmerfabrikanten heeft voor particulieren en woningbezitters een duidelijk document opgesteld over het onderhouden en afwerken van gevelelementen. Deze kun je hier downloaden.

 

Bekijk en Download

Algemene Voorwaarden

Op al onze leveringen en diensten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing. Wanneer u akkoord gaat met onze offerte of opdrachtbevestiging, gaat u akkoord met deze voorwaarden.

 

Ga naar de Algemene Voorwaarden
en_USEnglish